Kreatív mikuláscsomag -kisbabának

Nagy talány az ajándékozás, amikor 1 év alatti, vagy éppen valamivel idősebb babának tervezünk Mikulás meglepetést. Mi kerüljön a csomagba? A kicsi mégsem kaphat édességet?! Jó ötlet a mikulás csomagba rejtett játék, kisebb ruhadarabok. Most egy saját készítésű különleges mikulás csomagot szeretnék bemutatni.

Elkészítése egyszerű, és a kicsi garantáltan szeretni fogja!2010-12-02 006

Piros karton, vagy más tetszés szerint választott anyagból egyszerű zsákot varrunk. Lehet díszíteni tetszés szerint rávarrt hópihékkel, mikulás figurával, melyet akár külön is vehetünk. A lényeg, hogy jól legyen rögzítve, lehetőleg varrva a mikulás zacskóra! Én most  maradék organza anyaggal borítottam a zsákot, így tapintása még különlegesebb. Biztonsági okokból a zsák összehúzó zsinórja is legyen átfűzve az anyagon.

A bele való tartalom pedig: különböző színű, és anyagú, kb 8×8 cm-es “babzsákok”. A zsákocskákat különböző bababarát anyagokkal töltsük meg! Zizegős papír, vatta, napraforgó mag, felkarikázott parafa dugó, hogy csak néhány ötletet említsek. Fontos, hogy a zsákocska jól be legyen varrva, ne hullhasson ki belőle semmi. Fokozhatjuk a hatást, ha tépőzár darabkákat varrunk a zsákok egyik szélére, így össze is lehet őket “ragasztani”. A színes zsákocskákat kisebb gyerekek is szívesen nézegetik, a nagyobbak pedig lelkesen tapogatják, rakosgatják, igaz eleinte még csak a kipakolás működik. Így a mikulás csomag igazi játékká változik. Közben fejlődik a gyermek tapintás érzékelése, hallása, a kéz finom motorikája. Az együtt játszás pedig még tartósabbá teszi a mikulás- ajándék élményét.

Ha van ilyen korú gyermek, unoka, rokon baba a környezetünkben, még van idő elkészíteni, ezt a különleges és egyedi ajándékot.

Én évekkel ezelőtt a húgom kislányának készítettem ilyet, és még ma is őrzi a játékai között.

Neked mi erről a véleményed?

Kérlek mondd el a véleményed a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebookos vagy Twitteres ismerőseidnek is! Bizonyára hálásak lesznek Neked ezért!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet!  Erdei Zita

“Kreatív mikuláscsomag -kisbabának” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Tavaly 10 hónapos volt a Lányom és rengeteg csoki mikulást kapott, amelyből még tegnap is találtam párat egy jól eldugott helyen :-), mi még idén sem veszünk Neki csokit, inkább mást rakunk a csomagba…

    Nagyszerű ötlet ez a kicsik részére készített csomag, a blogomon a Mikulás ajándékos bejegyzésembe mindenképpen linkelni fogom 🙂

Vélemény, hozzászólás?