A 20 gyerekes milliárdos. Most elárulja, hogyan csinálta

A 20 gyerekes milliárdos. Most elárulja, hogyan csinálta

avatar Erdei Zita 2011. február 20. vasárnap

“Lukács Ernő egy igazi „anticeleb”, aki 45 éve hűséges feleségéhez, 20 gyereke van, albérletből költözött tanyára, ahol valóságos munkával gazdagodott meg, életében nincsenek sötét titkok, nem népszerű és a média által nem ünnepelt személyiség.”…

Így kezdődik a cikk, melyet az Atv.hu-n olvastam. Felkavaróan izgalmas, szórakoztató igaz történet arról, hogyan élt egy házaspár az elmúlt 45 évben, hogyan gyarapodott a család 20 gyermekkel, hogyan éltek, mivel foglalkoztak, hogy a villany nélküli tanyán ma “kastély” áll. Valamennyi gyereküket taníttatták, 17-nek már vettek házat, autót. Milyen terveket forgat a fejében a családfő 68 évesen, és nem utolsó sorban elárulja, mit kell ahhoz tenni lépésről lépésre, hogy az ember meggazdagodjon. Módszere követhető, személyes példája pedig igazolja, hogy eredményes is.

A történet szenvedélyes életszeretetről árulkodik, ahol igazi emberi értékek adják a boldogságot. Üdítő olvasni “Ernő bácsi” humorral átszőtt szavait. A történetet, mely nem válságról, kilátástalanságról, csalásról, és hazugságokról szól, hanem mindezek ellenkezőjéről, családról, becsületről, munkáról, és sikerekről.

És most álljon itt néhány részlet a riportból:

– Hogy kezdődött ez a mesébe illő történet?

Ernő bácsi:

– Éppen hogy csak elkezdtem a feleségemnek udvarolni, három évre be kellett vonulnom katonának. Még ma is pontosan tudom, hogy 819 napot vártunk egymásra. Közben a legtöbb katonatársamat elhagyta a párja. Nagyon jól választottam.

– Tényleg egy brigádgyűlésen állította választás elé az akkor 20 éves Juliannát?

– Mondtam neki, ha tíz gyereket nem akarsz, akkor ne gyere hozzám! Persze mindenki azt hitte, hogy vicceltem. Végül eléggé túlteljesítettük a célt. El kell gondolkodni, hogy kié a nagyobb érdem. Szerintem 99 százalékban a feleségemé. Tavaly július 3-án voltunk 45 éves házasok.  De olyan, mintha csak öt másodperc lett volna az életünk idáig.

Juci néni:

– Nem csak enyém az érdem, de az biztos, hogy a nőnek ott kell állnia a férje mellett, és segítenie, mert anélkül nem megy. 21 éves koromtól 46-ig mindig terhes voltam, és volt, hogy nekem kellett ellátni 16 marhát egyedül. Városi létemre nem voltam olyan ijedős csaj. Igazi vadnyugati életünk volt.

– Gondolta, hogy egyszer milliomosok lesznek?

– 33 évig laktunk a tanyán úgy, hogy abból 16 évig nem volt villanyunk. El lehet képzelni, milyen volt nekem városi lánynak elindulni három óvodás korú kisgyerekkel egy olyan helyre, amely két kilométerre van a legközelebbi kis falutól. A háztartási gépeinket, mosógépet, hűtőszekrényt elajándékoztuk, és kezdődhetett a kemény élet. Az esti fürdetés után minden éjjel kézzel mostam, ugyanis akkor még csak szövetpelenka volt. Közben meg sorban születtek a gyerekek.

– Sosem panaszkodott, hogy nehezen megy a sora?

– Nem, ezt az életet mi vállaltuk, panasznak nem volt ott helye! Mindenki azt kérdi tőlünk, hogy a gyerekek talán véletlenül születtek? Ez olyan butaság, hiszen véletlenül nem születik gyerek. Mi tudatosan vállaltuk valamennyit, és azt éreztük, hogy nekünk ezt végig kell csinálnunk, bármi áron.

Ernő bácsi:

– Csak azt tudtam, hogy haladni fogok előre, és minden kölykömnek veszek házat….

– Lehet ennyi munka mellett még a gyerekekkel is külön foglalkozni?

Ernő bácsi:

– Esténként miután végeztünk a munkával, még tanultunk a gyerekekkel, úgy hogy többen kitűnő bizonyítványt kaptak. De játékra is maradt idő, ha kellett kézen jártam nekik az udvaron, vagy tanítottam őket biciklivel hátrafelé tekerni, fociztunk, bújócskáztunk. Aztán futószalagszerűen kezdődhetett a fürdetés. Elkaptam a legfiatalabbat, megfürdettem, majd bevittem az ágyba lefektetni. Három után vízcsere. Persze a vizet előbb fel kellett húzni a kerekes kútból, még ma is, sötétben is tudnám, hogy 13 tekerés után van fent a vödör. Aztán bográcsban meg kellett melegíteni, és úgy bevinni a fürdőszobába.

Ernő bácsi:

– A reggeli müzli, és kakaó helyett frissen fejt tejet kaptak a kicsik. Mindenki hozta a saját jelével címzett bögréjét, beállt a kígyózó sorba a tehén farához, s várta az adagját. Megkérdeztem tőlük, hogy habosan vagy simán kérik, és kívánság szerint fejtem egyenesen a poharukba, néha még viccből az arcukra is spricceltem. Aki végzett, az istálló másik kijáratánál távozhatott.

És végül a nagy titok: a milliókhoz vezető lépések

Mondja, szeretne ön milliomos lenni?

– Nem bánnám…

– Akkor a következőt kell csinálni: keressen egy istállót, vegyen három kis bocit. Ez abszolút reális idáig. Egy istállót pár nap alatt meg lehet építeni. Felneveli a három bikát, amiért pont egymillió forint jár. Kilakkozhatja a körmét, vehet szép blúzt, lehet úrilány, ha megetette az állatokat! Aztán senki sem fogja tudni, hogy az istállóból jött. Talán még kell hozzá egy talicska, és egy kasza, és valamelyik öregtől tanulja meg, hogy kell azt kikalapálni, kifenni. Keressen egy kis zöld füvet, azt bárhol lehet találni. Ebből egy év alatt már milliomos lehet. Amelyik fiatal elkezdi, amit most mondtam, nem fog csalódni! Ha leadta a három bikát, utána vegyen hatot, ekkor már két millió forintja lesz. Ha még többet akar, akkor vegyen még többet. Csak el kell látni őket, de ez egy nagyon kedves állat, élmény velük dolgozni, és óriási hasznot hoz. Ennél egyszerűbb dolog alig van.

– Van bármi az életükben, amit ha újra kezdenék, másképp csinálnának?

– Semmi. Ez így volt jó a nehézségekkel, és a buktatókkal együtt.”

Hetek / Piros Júlia

A teljes cikk itt olvasható.

Neked mi erről a véleményed?

Kérlek mondd el a véleményed a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebookos vagy Twitteres ismerőseidnek is! Bizonyára hálásak lesznek Neked ezért!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet!  Erdei Zita

20 thoughts on “A 20 gyerekes milliárdos. Most elárulja, hogyan csinálta

 1. Zita!
  Köszi szépen Neked ezt a hazai “amerikai álomról” szóló történetet.
  Sajnos nem láttam a TV-ben.

  Remélem, hogy nincs messze már az az idő, amikor hogy majd ennek a sikertörténetnek egy “online MLM-es változatával” is megismerkedhetnek majd a kedves TV-nézők…

  Nem kell ma már Amerikába elmenni, hogy ilyen élményben részesüljön az ember. Itt van rá egy remek hazai MINTA példa, hogyan gondolkodnak az önerejükből jómódjukat megteremtő magyar emberek.

 2. Fogadjátok,szeretettel NAGYRABECSÜLÉSEM! Ez egy igazi,Csoda! Olyan jó látni az ilyen szép családot,legyetek nagyon büszkék,arra amit ” ALKOTTATOK! Kivánok nagyon boldog,még nagyon sok,egymással eltöltendő évet!És ötször annyi UNOKÁT,Mint ahányan, Vagytok!!!:)))

 3. Szia Gyömbi! 🙂

  Nőként belegondolni abba, hogy 21 éves kortól 46-ig “folyamatosan” babát vár valaki, és ott vannak körülötte a zsibongó kis”orgonasípok”…hát igen! Minden tiszteletem és elismerésem a ” Juci nénié”. És a sorokból látszik, hogy a férje szerelmét, és megbecsülését is megtartotta 45 éven át! Van kire felnéznünk úgy érzem!

 4. Na ez az, amit a mai társadalom elfelejtett.
  Nem azt kell nézni, hogy másnak milye van hanem tenni azért hogy az életetek jobb legyen.
  Ez a családfő pontosan ezt tette. A felesége se nyavajogva, hogy nincs ez, nincs az, kitartott a férje mellett és ketten együtt sokra vitték.

  Az ilyen emberektől tanulni kell, a mai nehéz gazdasági helyzetben sokaknak el kellene gondolkodniuk azon mi is a fontos igazán.

 5. Köszönöm ezt a cikket! Annyira jól jött most… Ugyanis két hete adott magáról életjelet a negyedik gyermekünk, ami kissé meglepett minket 🙂 Én alapvetően optimista vagyok, és tudom, hogy így is képes vagyok rengeteg dologra, csak van néhány károgó is a környezetemben. Ez a cikk nagyon jól ellensúlyozza őket 🙂

 6. Örülök, hogy ilyen tetszést aratott a történet! Végre igazán értékes dolgoknak van hírértéke, nem kreált pletykáknak.
  Bízom benne, hogy hallunk még a Lukács-családról, és sok embernek mutatják meg, hogy igenis van választásunk, és nem a körülményeink határozzák meg az életünket, hanem mi formáljuk a körülményeinket..

 7. Kedves Xanita!

  Ezt a cikket legszívesebben személyesen Neked ajánlottam volna. Türelmet, kitartást, és nagyon sok örömet kívánok a gyerekeidhez! És hol vagyunk még a 20 gyerekhez… 🙂

 8. Mesebeli tortenetnek hangzik, de valo igazsag!!! Almaik vagya be teljesedett. Egyszoval barmit elerhet az ember, ha azt igazan akarja. Ime egy nagyszeru csalad, akik be bizonyitottak vannak lehetosegek, es jarhato utak…….. Teljes merteku elismeresem a Lukacs Ur, es kedves nejenek, igazi minta csalad.Az ilyen emberekre fel lehet nezni, es peldat venni roluk!!!!!!!!!

 9. Annyira különleges ez a történet, hogy meseszerűnek tűnik. Ez a család sok olyan dolgot vitt sikerre, amit mások “hátrányos ” helyzetük indokaként szoktak felvetni. Megmutatták, hogy az életben való boldogulás főként az adott emberen múlik. Valóban példaértékű!

 10. A Lukács család klasszikus példája annak, hogyan lehet a kitűzött célokat tudatosan, szorgalommal megvalósítani.
  Nem is értem miért nem őket, s a hozzájuk hasonló embereket emelik piedesztálra a médiában, akiktől tanulni lehet, hogy hogyan kell és lehet élni az életet boldogan.
  Kellenek a példaképen, akikre fel lehet nézni, akikből erőt lehet meríteni.
  Sokat és sokszor kellene főműsoridőben ilyen és hasonló életutakat bemutatni szerintem, mint a Lukács familiájé, mindenki okulására.

 11. Őket valóban érdemes példaképnek tekinteni. Mindenki eldöntheti mi az ami miatt felnéz rájuk. Szerencsére van jó pár dolog!

 12. Én 25 éves vagyok most,de szeretném végig csinálni utánuk,remélem nekem is össze fog jönni,persze ha Isten is úgy akarja ezt hozzá kell tenni!Minden fiatalnak így kellene gondolkozni!Ha régen is egy gyereket esetleg két gyereket vállaltak volna, már rég nem lenne magyarság!

 13. Kedves Dorina!

  Szerintem nagyon jó példaképeket választottál, szívből kívánom, hogy sikerüljön a terved!
  25 évesen tényleg nem mindennapi gondolkodásra vall, ha ezt az utat választod.
  A Lukács család példája szerencsére sok embert megérint, ezért tervezem, hogy én is jobban megismerem, és megismertetem Őket itt a honlapon.

 14. Számomra is példa értékű!!!
  Ja és én is az ilyen és ehhez hasonló embereket tüntetném fel figyelemmel a médiában!:)
  Jót tenne az “én már tudom, hogy működnek a dolgok” gondolkodású társadalomnak!;)

 15. Meghallgattam az interjút is, amiben fellelhető a sikerük titka. Nagyon figyeltem, és azt tapasztaltam: soha nem veszekedtek, soha nem panaszkodtak, soha nem hibáztattak, soha nem feküdtek le haraggal. Egyszer azt hiszem 300 milliót vert el a jég, de úgy fekűdtek le, hogy nem baj, majd kijövünk belőle, csinálunk mást…. nem pontosan ezekkel a szavakkal….na ez volt a példaértékű ,
  ez a hozzáállás.

 16. Énis olvastam és nagyon tetszett:) Én már hallottam róluk és csak gratulálni tudok nekik:) Igazából én is egy nagy családból származom mi 11-en vagyunk testvérek abból én vagyok a 8.-ik.Az én apukám NAGY VÁGYA hogy egyszer ezt a 20gyermekes családot megismerhesse.Úgyhogy én csak azt szeretném kérni kedves Zita hogy ha lehetséges egy e-mail címet vagy bármi elérhetőséget tudsz és adhatsz róluk akkor küld el nekem légyszives:) Az apukám egyik régi álmát teljesítenéd vele:)

Vélemény, hozzászólás?