161.”A legtöbb konfliktust meggyógyítja, ha tisztázom a tapasztalatomat”

161.”A legtöbb konfliktust meggyógyítja, ha tisztázom a tapasztalatomat”

avatar Erdei Zita 2011. március 26. szombat

A konfliktusok félreértésekből születnek. Másképp éljük meg, és másképp értelmezzük a történéseket, mint a velünk szemben álló fél. Mindenki a maga vélt igaza alapján van felháborodva, vagy megsértődve, és a harag, az indulat visszatartja attól, hogy megismerje a másik álláspontját. Pedig a konfliktusok 85 százaléka egyszerű félreértéseken alapul, melyek könnyen tisztázhatóak lennének.

Addig azonban, míg valamelyik félben nem csökken a dac, vagy nem győz a “józan ész”, nehéz tisztázni bármit is.

Neked mi erről a véleményed?

Kérlek mondd el a véleményed a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebookos vagy Twitteres ismerőseidnek is! Bizonyára hálásak lesznek Neked ezért!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként kattinthatóan feltünteti a nevemet!  Erdei Zita

6 thoughts on “161.”A legtöbb konfliktust meggyógyítja, ha tisztázom a tapasztalatomat”

 1. Tudod Zita, nagyon nehéz az embernek egy másik személy helyzetébe beleképzelnie magát. Főként akkor, ha az érzelmi állapota pedig, “csúcsra van járatva”…

  Ez is olyan képesség, amit idővel érdemes és el is lehet sajátítani!

 2. Az biztos, hogy a legnehezebb a saját érzelmi felindulásunkat megfékezni, de enélkül mi sem nagyon vagyunk képesek megérteni a másikat. Viszont, ha próbáltuk már, és pozitív élményt hozott, érdemes rászokni, és gyakorolni! 🙂

 3. Én nemrég tapasztaltam,hogy felülvizsgálnám magam,lépnék is ,kérem a másik felet,hogy beszéljük,meg mert valóban úgy érzem nem kellően vettem figyelem az ő nézőpontját és az ő igazát,és az ő helyzetét.

  Erre a válasz igen tudja köszöni, a baj nem velem volt hanem vele,ő is nekem ad igazat,de ő már csak ilyen nem tud változtatni ,úgyhogy marad minden a régiben.A tipikus esete,hogy megbántott (nem kicsit) és még én kezdeményeztem én próbálkoztam tulajdonképpen elnézést kérni .Még azt is belátja,hogy nekem van igazam,ennek ellenére a konfliktus maradt,mert nagyon érzékenyen érintette ,hogy megbántott,ennek ellenére már nem áll velem szóba…..
  Kértem mondja el a problémát,segítek,mert lehet,hogy nem is kettőnkkel volt gond,hanem valami más…..nem teszi közömbös ,és hallgat …..
  Na most mit lehet ezzel az emberrel kezdni ?

 4. Szia Katka!

  Szerintem békén hagyni. Lehet, hogy ő már ezt zaklatásnak éli meg. Talán időre van szüksége ahhoz, hogy ő is átértékeljen, és megértsen dolgokat.

 5. Szia Kedves Zita !

  Igen ,én is erre jutottam…. de nem válik be…..nehezményezi,hogy nem törődöm vele…….????

  Egyébként csodálatos gondolatok-csodálatos honlapon ,fejlődés,igazság ,útmutató,és még azt is megkockáztatom,hogy betegségmegelőzés amit a munkáidban,összeállításaidban láthatunk és találhatunk :)) Receptre kéne felírni a háziorvosi rendelőkben !!!

  Köszönjük !! Köszönöm !! :))

 6. Szia Katka!

  Köszönöm a kedves szavaidat.
  Visszatérve a témára, lehet, hogy a szeretetnyelvekkel van baj. Lehet, hogy ő másból érzi, ha “törődsz” vele. Talán neked egy jó beszélgetés jelenti azt, amit neki egy finoman, kedvére elkészített étel. Vagy neked egy simogatás, neki egy apró ajándék. Tudod! Nem vagyunk egyformák… 🙂

Vélemény, hozzászólás?