162.”Ha nincs kapcsolatom, az azért van, mert bezártam az ajtót”

162.”Ha nincs kapcsolatom, az azért van, mert bezártam az ajtót”

avatar Erdei Zita 2011. március 29. kedd

Van amikor akkorát sérülünk, egy kapcsolatban, hogy csak a fájdalom, és a harag marad meg bennünk. Ez nagyon veszélyes állapot, mert védekezésre késztet. Bezárkózunk, és nem engedjük, hogy valaki még egyszer bánthasson. A zárt ajtó viszont két élű fegyver, hiszen nemcsak véd, de el is zár másoktól. Hiába lépünk tovább, ha nem vagyunk képesek újra bízni az életben, és kitárni azt az ajtót. Talán meg sem látnak mögötte, vagy mi nem vagyunk képesek senkit beengedni rajta. Mindenképpen a saját életünket nyomorítjuk ezzel.

A zárt ajtó, mint természetes emberi reakció helyén való, amíg fájdalmunkat megéljük, sebeinket begyógyítjuk, lelkünket megerősítjük, és új erőre kapva ismét vágyunk az életre. Amikor ez megtörténik, képesek leszünk kitárni újra az ajtót, szeretni, és megengedni, hogy minket is szeressenek.

Hogy mindez meddig tart, azt nem lehet előírni. Viszont saját érdekünk a mielőbbi gyógyulás, hisz a tartós betegség is legyengít, ezzel sincs ez másképp.

Addig is erősítsük magunkat életörömmel, gyönyörködjünk szép dolgokban, találjuk meg a hitünket újra, és az élet nem marad hálátlan…

Neked mi erről a véleményed?

Kérlek mondd el a véleményed a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebookos vagy Twitteres ismerőseidnek is! Bizonyára hálásak lesznek Neked ezért!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként kattinthatóan feltünteti a nevemet!  Erdei Zita

One thought on “162.”Ha nincs kapcsolatom, az azért van, mert bezártam az ajtót”

  1. kedves Erdei Zita-hozzászolásom=röviden, bezárt ajtó- ?! előre bocsátom, hogy 6-pszichiáter-nél voltam màr.egyik küldött a másikhoz! 37-éves vagyok 2000-ben volt egy nagy szerelmem aki kisemmizett-a lakásom oda lett.-de nem baj előre kell nézni tanulni a hibánkból! 2003-ba-lett mégegy nagy szerelmem , élettársam 2011-ig..-neki volt 2-gyereke-éldegéltünk-neki/utolag csak egy olyan férfi kellett aki felneveli a gyerekeit!-jelentem sikerült , fellettek nevelve!-utána már nemkellettem!-ja és közbe a háztörlesztöjét is visszafizettük.-most 2014-van.közben börrákot diagnosztizáltak nálam/áttétel/-de fel a fejjel-le az önsajnálattal.elkezdtem gyüjtögetni egykis pénzt, hogy újra talpra áljak.-minden szèp és jó-sőt megismerkedtem egy tanàrnővel-gondoltam”végre helyre jött az èletem—csakhogy ez a bájos tanárnéni 4-honapos kapcsolat után eltünt-2000000-ft-mal együtt.-egy kis levelet is írt (“köszi a pénzt-a barátommal jó hasznát vesszük”)!-közben a betegségem folytán kirugtak az állàsomból!! de fel a fejjel!!-ne zárkozzak el a kapcsolatoktól ne zárjam be az ajtót??!!–csakhogy már nincs mit elvenni tölem!!!!-ja de mégis ezt a táblagépet amin most irok ill.az életemet!!–bár az már nincs!

Vélemény, hozzászólás?