Miért mondanak le rólunk az emberek?

Miért mondanak le rólunk az emberek?

avatar Erdei Zita 2011. március 15. kedd
“Az emberek három ok miatt fordulnak el tőlünk.
Első: megbízhatatlanság. Nyomorúságos tapasztalat olyan valakivel együtt dolgozni, akiben nem bízunk. Mások bizalmát akkor veszítjük el, ha következetlenek vagyunk abban, amit mondunk és teszünk, ha egyéni hasznot keresünk a közös haszon helyett, ha visszatartunk információkat, hazudunk vagy féligazságokat mondunk, ha makacsul rugalmatlanok vagyunk, és csak a magunk igazához ragaszkodunk. A bizalom olyan, mint egy tükör – ha széttörik, össze lehet ragasztgatni a darabkákat, de a repedések láthatók maradnak.
Második: alkalmatlanság. A bizalom elnyerésének módja nem karizma, hanem alkalmasság kérdése. Ha egy vezető alkalmatlan a feladatára, akkor a közösség látása és értékei helyett a saját viselkedésére összpontosít. Ha az alkalmatlan vezetőnek dolgozó emberek magas szintű szakértelemmel rendelkeznek, folyton amiatt fognak aggódni, hogy a vezető mindent összezavarhat. Ha nincs tapasztalatuk, nem tudják, mit tegyenek. Bárhogy is történik, a termelékenység és a munkamorál romlani fog.
Harmadik: bizonytalanság. A jó vezetők két dolgot tesznek: új vezetőket képeznek ki, és azon próbálnak dolgozni, hogy ők maguk kiszállhassanak a munkából. A bizonytalan vezetők ezt sosem teszik. Nem akarnak másokat kiképezni, nehogy azok elérjék az ő szintjüket, vagy akár náluk sikeresebbek legyenek. Valójában nem akarják, hogy bárki is sikeres lehessen az ő segítségük nélkül. Ha a nekik dolgozók közül bárki túl magasra emelkedik, azt fenyegetésként élik meg. Az emberek olyan vezetőknek szeretnek dolgozni, akik feltüzelik őket, nem pedig olyanoknak, akik kioltják bennük a tüzet. Ha azt látják, hogy vezetőjüket jobban érdekli saját tekintélyük fenntartása és saját pozíciójuk védelme, végül kilépnek, és keresnek valaki mást, akinek dolgozhatnak.”
Ugyanez a házasságban:
Egy párkapcsolati szakértő képes volt megmondani egy párról, hogy leendő házasságuk sikereres lesz-e.
Mit keresett ami arra utalt, hogy a házasság a katasztrófa felé tart? Lenézést. Ha valaki lenézően bánt a másikkal, akkor a kapcsolat rendszerint kudarcra volt ítélve. Az őszinteség hiánya, a kétszínűség és az olcsó hízelgés nem segít. Ahhoz, hogy egy ember értékesnek érezze magát, tudnia kell, hogy valóban, őszintén értékesnek tartod. Ahhoz, hogy érezze, hogy tisztelik, tudnia kell, hogy őszintén tiszteled. Amikor nem becsülünk másokat, elkezdünk tárgyként, és nem emberként bánni velük. Nos, mi a megoldás?
Összpontosíts az erősségeikre, így végül megengedik majd, hogy segíts nekik azokon a területeken, amelyekkel küszködnek.
Sokan nagyon jók vagyunk abban, hogy felfedezzük az értéket egy lehetőségben, vagy egy üzletben. Ugyanezt a beállítottságot kell kifejlesztenünk magunkban akkor is, amikor kapcsolatok építéséről van szó!”

Forrás:  http://maiige.hu/

4 thoughts on “Miért mondanak le rólunk az emberek?

 1. A hétköznapi életben mit látunk? Gyakran fordul elő, hogy egyébként kevésbé alkalmas embereket tesznek vezetői székbe. Munkatársai kénytelenek lenyelni ezt a békát, főleg a mai igencsak bizonytalan időkben.
  Az olyan tevékenységeknél viszont, mint például a Network Marketing, csakis a személyiségében kiforrott, és munkatársai kitanításában élen járó embereket nevezhetjük VEZETŐNEK. A “vezetői képességek megszerzése” feliratú ajtó viszont mindenki előtt nyitva van, aki valóban komolyan veszi, hogy életét nem másoktól kívánja függővé tenni. 🙂

 2. Az együttműködések alapja az üzleti életben és a párkapcsolatokban egyaránt a BIZALOM!

  “Amikor két ember 100 %-ban elkötelezi magát egymás iránt, akár az üzletben, vagy egy férfi és nő párkapcsolatban, valami csoda történik. 99 %-nál nem működik. De a teljes elkötelezettség utat nyit egy új dimenzióba, ahol 1 + 1 lehet 10 vagy akár 100 is.” (James VÁGYI)

 3. Mónika!
  A network marketing méginkább kihozza az emberből a vezetői tulajdonságokat-ha van neki. A hozzáállás viszont elgondolkodtató. Az igazi vezető tehát kineveli a neki dolgozó vezetőket, és nem akar mindent saját kézben tartani. Sok feladatnál ez alapos mókuskerékhez vezet. Mlm üzletben is.

 4. Jó felvetés Béla!

  A 100% elkötelezettséghez 100% bizalom kell. 100% bizalomhoz viszont 100% elköteleződés. Kicsit a tyúk és a tojás esete. Jamesnek viszont igaza van! Csak 100%-nál jön a csoda!

Vélemény, hozzászólás?