176.”A félelem: vonzalom”

176.”A félelem: vonzalom”

avatar Erdei Zita 2011. május 31. kedd

Ne adjunk energiát a félelmeinknek, mert magunk vonzzuk be az életünkbe azt, amitől félünk. Gondolom, ismerős ez a megállapítás. Mit kezdhetünk vele? Igyekszünk nem gondolni arra amitől félünk, és  ezzel tudat alá taszítani azt. Van azonban a félelemnek egy kevésbé ismert sajátossága. Pszichológiai tesztek kimutatták, hogy a félelem növekedésével együtt jár a szexuális energia növekedése is, amely része az alkotó erőnknek. Egy mélyebb szinten vonz az, amitől félünk. Ez elménk egyik legrejtettebb zuga, melyet természetesen el akarunk zárni, hatalmas energiákat tárolva ott. A félelem tehát természeténél fogva órási energiával rendelkezik, mely ugyanúgy teremtő erő, mint a szeretet, vagy a gyűlölet. Elfojtása nem hoz megoldást, mert a tudattalanul zajló teremtő folyamatok még veszélyesebbek, mint a napvilágra került, azonosított energiák.

Ha felszínre hozzuk félelmeinket, beismerjük, mi az amitől félünk, akkor átalakíthatjuk valami olyan dologgá, ami ismerős számunkra, és gyógyulást hoz.

Neked mi erről a véleményed?

Kérlek mondd el a véleményed a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebookos vagy Twitteres ismerőseidnek is! Bizonyára hálásak lesznek Neked ezért!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként kattinthatóan feltünteti a nevemet!  Erdei Zita

 

10 thoughts on “176.”A félelem: vonzalom”

 1. Ugyanúgy mint a pozitív gondolkodás,mert ebben is hatalmas erő van.ha félünk valamitől és arra összpontosítunk,hogy meg tudjuk oldani ,erőt ad ahhoz,hogy ne az történjen amitől félünk 🙂

 2. Nagyon hasznosak a megállapításaid, Zita, köszönöm! Hányszor látjuk, hogy az utolsó pillanatokra halasztott dolgok (vizsga, elvégzendő teendő) miatti félelem átszakítja bénító korlátait, és emberfeletti erőfeszítéssel sikerül megoldanunk az adott feladatot!
  Hány kalandtól félünk, mégis megéljük (barlangászás, sziklamászás, szerelem stb.). Mennyi élménytől esnénk el, ha nem néznénk szembe a félelmeinkkel és nem győznénk le azokat!
  Gratulálok az írásodhoz! 😀

 3. Köszönöm Kati! 🙂
  Van hasznos félelem, ami óvatosságra és nagyobb körültekintésre int, és van a bénító, gátló félelem.
  A legalattomosabb talán a rejtett szorongás. Az ismert paradoxon: “ne gondolj arra amitől félsz, mert bevonzod”…rettegve kapom el a gondolataimat róla, tuszkolom vissza tudat alá…persze, mint a fehér elefánt sztori 🙂
  Inkább gondoljuk végig mi az amitől félünk, miért félünk, van-e realitása, tehetünk-e ellene valamit. Vagy tehetünk-e valami másba nagyobb energiát, már most, ami védeni fog, ha mégis bekövetkezne amitől félünk. Ez sokkal izgalmasabb, és nagyobb kihívás, mint a félelemből élvezkedni…:) 🙂

 4. Szia Zita!

  Szerintem ez a cikked sokak számára fog egy emlékezetes “AHA” élményt jelenteni.
  Rádöbbentheti őket arra, hogy a félelmeink számunkra egy elementáris erővel ható energiaforrásokként is szolgálhatnak, ha megtanuljuk a módját hogy mindezt miként kell csinálni.

 5. Nem merjük elismerni, hogy “ragaszkodunk” a félelmeinkhez, inkább elhessegetjük még a gondolatot is.
  Az a fránya dolog pedig újra és újra felbukkan…amíg fel nem ismerjük, el nem ismerjük, nem változtatunk valamin.

 6. Féljünk pozitívan!
  Szerintem is a félelem, az egyik legerősebb elementáris erő, amelynek két éle van, mint mindennek ebben a duális világban ahol élünk.
  De… ha felismertük az erejét, akkor használjuk ki a magunk javára!
  Amikor félünk valamitől, próbáljuk átfogalmazni a félelmet pozitív eredményre. Pl. a “félek, hogy ma valami rossz történik velem” szöveget, írjuk át arra, hogy: “félek, hogy ma valami jó történik velem!”. Sokkal hatásosabb, ha meg is nevezzük konkrétan a félelem tárgyat és csak megváltoztatjuk az irányát.
  Hasonló képpen, amikor észrevettük, hogy valami negativ dologtól félünk, egyszerűen írjuk át a félelmünket pozitivra, DE féljünk tovabb!!!
  Bárki kipróbálhatja, garantálom, hogy működik…

  Egyedül nehéz rászokni a pozitiv félelemre, erre is van egy jó recept: amikor valakit meghallunk hangosan kimondani a félelmét, javítsuk ki azonnal a félelmét pozitivra és mondjuk vissza neki! Ennek a “kijavításnak” az lesz az eredménye, hogy nem fognak érte örvendeni, de mivel mi másban hamarabb észrevesszuk a negativ félelmet, hamarabb rászokunk erre a tehnikára!
  Egy idő után, “hálábol” ezek az emberek is kijavítanak minket, ha kimondjuk a sajat félelmünket…
  Ne feledjük, a környezetünkben levő “jóindulatot” is fel tudjuk használni a személyes fejlődésre, ha tudjuk hogyan irányítsuk.
  Használjuk a körülöttünk levő erőket pozitivan, ez is az egyik titka a boldog életnek!

 7. Kedves László!

  Nagyon érdekes a módszer, amiről írsz!
  Ez is tudatosságot, és nagy odafigyelést igényel-amíg szokássá nem válik. Emlékeztet kicsit a Harry Potter egyik jelenetére.
  Egy szekrényben van a “Mumus” aki mindenkinek abban a formában jelenik meg, amitől a legjobban fél. Egy módon lehet kezelni: nevetségessé kell tenni! Pl. egy pókot képzelj el sapkában… 🙂

Vélemény, hozzászólás?