Házasság, ameddig a szerelem tart…papírtányér elég nászajándékba!

Házasság, ameddig a szerelem tart…papírtányér elég nászajándékba!

avatar Erdei Zita 2011. december 10. szombat
“William Benett, az Egyesült Államok korábbi oktatásügyi minisztere részt vett nemrégiben egy esküvőn, ahol a menyasszony és a vőlegény esküjében azt fogadta, hogy együtt maradnak, „ameddig a szerelem tart”. Benett ezt mondta: „papírtányérokat küldtem nekik nászajándékba”. Ha jó házasságot akarsz építeni, olyat, ami hosszútávon kitart, összpontosíts a következő négy dologra: 
1) Vállald a felelősséget boldogságodért! Ha mindenért a házastársadat hibáztatod, sosem leszel kénytelen őszintén szembenézni magaddal, és változtatni viselkedéseden. Ez a felelősség áthárítása! A kapcsolatok nem szemétlerakó helyek. A boldogság belső munka, rajtunk múlik; az egészséges önértékelés és az Istennel való kapcsolat növekedése hozza.
2) Légy barát!
Észrevetted már, hogy milyen könnyen elfogadjuk barátainkat olyanoknak, amilyenek, de nehezünkre esik megtenni ezt azzal, akivel összeházasodtunk? Vigyázz, a megszokottság könnyen tiszteletlenséget szül! Hát nem érdemli meg párod legalább azt a tiszteletet, hűséget, türelmet, hálát és nagyrabecsülést, amit másoknak megadsz?
3) Legyenek közös céljaitok! Mindig szükség van valamire, amit együtt tervezhettek, és amiért együtt dolgozhattok. Ez gazdagítja, és magasabb szintre emeli a kapcsolatotokat. Tehát, mi a következő célotok?
4) Légy bátor! Dr. Theodore Rubin mondja: „Nem az a probléma, hogy gondok vannak, hanem az, hogy nem számítanak rá; a legnagyobb gond az a gondolkodásmód, amely problémának tartja azt, hogy problémák vannak!”
Az életben nincsenek tökéletes helyzetek. Bátorságra van szükséged ahhoz, hogy szembenézz azzal, ami jön, bármi is az; hogy felismerd, hogy azt, amit nem tudsz megoldani, túlélheted és túl-szeretheted!
Rajta hát, tenned kell a házasságodért!”
 …különben elég lesz papírtányér is nászajándékba!
 Forrás:

Vélemény, hozzászólás?