Vonzó, szexi, divatos frizurák- negyven felett is!

A bőrápolás után azt hiszem egy jó frizura megválasztása is sokat számít abban, hogy frissek, divatosak, és vonzóak legyünk. Ez kihat a közérzetünkre, ezért fontos, hogy megtaláljuk a hozzánk igazán illő stílust, és formát.

Ehhez szeretnék tippeket adni egy tehetséges, kreatív fodrász, Sebők Izabella segítségével.

“Nemrég kaptam egy felkérést erről az oldalról, http://negyvenfelettiek.hu/ ami számomra nagyon nagy megtiszteltetés volt, ugyanis én még csak alig, a 30-as éveimet taposom.

Amikor még kislány voltam, olyan 9 év körüli, Édesanyám pontosan akkor volt még csak 30 éves. Úgy gondoltam akkoriban, hogy a 30 év feletti „nénik”, már öregnek számítanak. Ahogy teltek múltak az évek, én is egyre „öregebb” lettem, és a 3X-es korszakomat is elhagytam, így a szemléleteim is teljesen megváltoztak ezzel kapcsolatban az eddigiekhez képest. Most gondolkoztam el azon igazából, hogy azok a „nénik” annakidején, miért is mondták azt, hogy „ilyenkor kezdődik ám az igazi élet” és az igazi öregkor a 80 év felett kezdődik. De ha megérem a 80.életévemet, lehet, hogy ezt is teljesen másként fogom gondolni. Munkámból adódóan, mindig azt veszem észre, hogy az utcán sétálgatva az emberek láttán, képes vagyok képzeletben átváltoztatni mindenkit, hogyan nézne ki különböző frizurákkal. Úgy látszik ez már szakmai ártalom.

Nem feltétlenül kell egy 40 év feletti nőnek lehúzni a rolót, sőt. Innentől kezdve kell, hogy igazán szexi, vonzó és magával ragadó legyen.

Ahogy öregszünk, a hajunk is, egyre jobban veszít a színéből és a sűrűségéből, ezért törekednünk kell arra, hogy valamilyen szinten, visszanyerje ragyogását. Ezért, ha egyre több az ősz hajszálunk, mindenképp meleg, illetve az arcbőrünkhöz megfelelő színeket válasszunk, ha hajfestésre kerül sor.Használhatunk melír tincseket, satírozásokat is…

Ha kissé ritka a hajunk, speciális dúsító hatású készítményeket használjunk,/ ezek a speciális anyagok, például az öblítők, pakolások, vékony filmréteget képeznek a hajszálak körül, így varázsolják dúsabbá hajunkat/és mindenképp olyan frizurát vágassunk, amitől a hajunk sűrűbbnek tűnik.

Hajerősítőként hatnak a keratin, kollagén, és selyemproteinnel dúsított készítmények is. Ezzel már egy nagy lépést tettünk hajunk ápolása felé. Ha gondban vagyunk a megfelelő frizuránk kiválasztásával, bízzuk rá fodrászunk profi tudására, ugyan is neki ez a szakterülete!
Sajnos legtöbb nő, hajlamos bebeszélni magának azt a tényt, hogy nem elég szexis, nem eléggé szép, tehetséges, karcsú, és ez nagyon sokat ront a helyzeten. Tehát ezeket gyorsan kiveri a fejünkből!!!
Mi is próbáljunk meg magunkból a legjobbat, és a legváltozatosabbat kihozni, még az is nagyon fontos, hogy mindenképp próbáljuk jól érezni magunkat a bőrünkben. Mert ha képesek vagyunk szeretni, elfogadni magunkat, akkor a kisugárzásunk is már azonnal megváltozik.

Végezetül összeállítottam Raquel Welch frizuráit, hogy könnyebb legyen választani a stílusok között, de nagyon fontos az is, hogy a hajvágásnak fontos kidolgozása, és az arcunkhoz megfelelő megformázása legyen. A szexi, fiatalos külsőnk érdekében az is előnyös lehet, ha tépett tincseket húzkodunk waxal, illetve zselével arcunkban. Ha ez gondot okoz, vagy zavaró tényező lehet számunkra, akkor nyugodtan fülünk mögé is tűrhetjük.
Ne aggódjatok 40 év feletti lányok, hamarosan mi is a nyomdokaitokba lépünk.

Izabella cikke teljes terjedelemben, és még több képpel illusztrálva blogján olvasható.

http://itsbellatime.blogspot.com

“Vonzó, szexi, divatos frizurák- negyven felett is!” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves Zita!

  Én egy 45 éves nő vagyok és nagyon tetszenek ezek a frizurák. Leginkább az alsó sorban lévő bal szélső, rövid szőke frizura. A probléma csupán az, hogy az én arcformám és hajminőségem eltérő a képen látható hölgyétől. A kérdésem csupán az lenne, egy friss fotó alapján kaphatnék e ötletet, tanácsot, hogy nekem melyik hajtípus lenne a megfelelő? A hajam könnyen kezelhető, vékonyszálú, és nem dús, viszont a most használatos frizurám, néha úgy érzem néhány évet pluszban rá tesz a hossza miatt a koromra.
  Amennyiben butasággal zavartam volna, úgy utólag is elnézését kérem, de ha lát lehetőséget a segítségre, úgy szívesen fogadom a válaszát.

  Vellá

 2. Kedves Valéria!

  Kérdésedet továbbítottam Izabellának, mert ebben ő profi szakember.
  Közzé teszem majd a választ.
  Boldog Karácsonyt Neked!

 3. Kedves Zita!
  Én a Valériát keresem. 30. Érettségi találkozónk lesz Hódmezővásárhelyen május 23-án pénteken fél 3-kor, és próbáljuk Valériát megtalálni. Az üzenete alapján ő az a Valéria, aki az osztálytársunk volt. Esetleg tudja továbbítani a megkeresésemet?

  Köszönettel: Krisztina

Vélemény, hozzászólás?