Jelentem, én is átléptem a modern világ küszöbén

A közelmúltban ünnepeltem az 50. születésnapom. A gyermekeimtől kaptam ajándékba egy tanfolyamot, hogy megtanuljam használni az internetet, egészen az alapoktól. Bevallom már régóta kacérkodom a gondolattal, hogy ideje lenne kicsit megismerkedni a számítógéppel, az internet világával, hiszen annyi hasznos dologra lehet használni és megkönnyíteném vele a saját életemet is. Tudnék híreket olvasni, ingyen telefonálni a gyerekeimmel, sok adatot tárolhatnék a felhőben – bármit is jelentsen ez – és nem kellene újságot vennem, hogy megnézzem mikor mennek a buszok vagy, hogy mi van épp a tévében. Szóval örültem az ajándéknak.

Mutattak a gyerekek egy webshopot, ha jól emlékszem BestMarkt volt a neve, ahol tudok választani magamnak egy nagyobb monitort, amin majd sokkal könnyebb lesz a tanfolyamot végignézni. Volt egy ősrégi monitorom, de már filmet sem tudok nézni rajta, csak az unokák játszanak vele néha, nem tudom hogy bírják. Meglepően nagy a választék ezen a holnapon, a monitorok széles kínálata tárult fel előttem, szerencse, hogy nem egyedül kell döntenem. Hihetetlen, elhinné bárki, ha azt mondanám, hogy 1250 féle monitor közül választhat az ember? Huh…

Az a szerencse, hogy a honlapon segítenek ebben, ugyanis leírták, hogy mi alapján érdemes választani a monitorok közül, hogy biztosan a mindenki a maga számára legmegfelelőbb monitort vegye meg. Így mielőtt választottam volna én is elolvastam ezt a tájékoztatót.

Ugye ma már csupán LCD monitorok közül lehet választani, mivel azok a legmodernebb, minden cég által gyártott monitorok. Én szélesvásznú képernyőt szeretnék, a mostani hagyományos 4:3 helyett. Nagy felbontású Full HD képernyőt szeretnék, ami teljesen nagy felbontású. Olyan extrákat szeretnék, mint például USB csatlakozó és hangszóró.

monitorok

Találtam a webshopon egy monitort, ami nagyon megtetszett és árban is megfelelő volt. Gyerekeim is megnézték és ők is rábólintottak. Így megrendeltünk egy Samsung 32-es smart monitort. Két év gyártói garanciát kaptam hozzá de lehet pluszba venni egy vagy két évnyi garanciát rá, és az oldal, ahonnan rendeltük házhoz is szállítja majd nekem. Ez a kijelző mindenre képes. Azért hívják smartnak, mert Smart Tv alkalmazások is futnak rajta, mint a Netflix, YouTube vagy az HBO. Van a monitoron távoli elérés funkció is, így bárhol vagyok hozzá tudok férni a gépemhez. C típusú USB csatlakozós, és UHD felbontású, ami még magasabb képminőség, mint elsőre azt gondoltam.

Alig várom már, hogy egy ilyen profi képernyőn keresztül kezdehessem meg a tanfolyamot. A gyerekek már óva intettek attól, hogy nehogy túl sokat üljek majd a monitor előtt, hogy aztán szemüveget is venni kelljen a következő születésnapomra. Természetesen nagyon fogok vigyázni.