Az internethasználat elsajátítása még a lakásbiztosításban is segíthet

Pár hete a nagynénémnél nyaraltam, és mivel ő már nem kicsit van negyven felett a maga 58 évével, az internethasználat nem az erőssége.

Eldöntöttem tehát, hogy segítek neki az alapokban. Mivel tudtam, hogy éppen a nyelvtanulás érdekelte, megmutattam neki a Youtube felületét, hiszen ott rengeteg hasznos videó elérhető olyanok számára, akik például angolul igyekeznek megtanulni.

A Youtube nagyon tetszett neki, és a tempót is jól bírta, úgyhogy még aznap áttértünk a böngésző használatának rejtelmeire. Itt amúgy nem is csak a technikai rész volt az, ami újdonság volt a számára, de még az is, hogy a világhálón mennyi minden fellelhető a legkülönfélébb hírportáloktól egészen szótárakig.

A nap végén aztán még eszembe jutott, hogy reggeli mellett megemlítette, hogy épp lakásbiztosítást is szeretne kötni, úgyhogy megmutattam neki a Pannon-Safe nevű biztosításközvetítőnk oldalát is.

Kezdetben egyébként nagyon bizalmatlan volt, úgyhogy igen nagy meglepetés volt, hogy miután visszatértem az esti fürdésből, még mindig az ő weboldalukat olvasgatta.

Azt mondta, hogy nem is gondolta volna, hogy ő tulajdonképpen még a lakásbiztosítás fogalma terén sincs egészen képben, és hogy nagyon hálás, hogy megmutattam neki az oldalt, mert eddig nem tudta azt sem, hogy például mi az az alulbiztosítás.

Természetesen sok egyéb dologról sem tudott, erről az oldalról tudta meg azt is, hogy a besurranásos lopás például más kategóriába esik, mint mondjuk egy betörés.

Mivel láttam, hogy nagyon érdekli a dolog, megmutattam még neki az oldalon lévő online lakásbiztosítás kalkulátort és az ügyfél-elégedettségi mutatókat is. Másnap reggel pedig a kávé mellett azt mondta, hogy most, hogy a lakásbiztosítás fogalma egészen tisztává vált számára, mehetünk is a cég irodájába.

Mondanom sem kell, 2 héttel később a nagynéném ujjongva hívott, hogy megvan a biztosítása, és hogy nem is gondolta volna, hogy ilyen jól fog kijönni egy egyetlen napos internet-tanfolyamból.