Internethasználat és gázpalack töltés

Általános iskolai informatikatanárként csatlakoztam egy projekthez, amely során 40 év felettiek számára tanítjuk meg az internethasználatot. Leginkább a diákjaim szülei tartoznak ebbe a csoportba, bő 10 évvel idősebbek nálam. A csoport nagyobb részének van némi ismerete, de ezek nagyon rendszerezettlenek, így az alapoktól indulunk. A cél elérni a haladó szintet, hogy ők is tudjanak gyermekeik segítségére lenni. Emellett a mindennapi életben való könnyebb boldoguláshoz is szeretném őket hozzásegíteni, általában ilyen jellegű feladatokat adok nekik az óra végén lazításképp.

A minap kértem őket, hogy keressenek olyan szolgáltatót, aki vállal gázpalack töltést is nem csupán cserét, és vállal házhoz szállítást is a településünkre. Mivel tudom, hogy egy-két háztartásban még mindig használnak gázpalackot, ezért fontosnak tartottam, hogy tényleg életszagú helyzettel találják magukat szembe.

gázpalack töltés

A legtöbben ugyanazt a weboldalt találták meg a gázpalack töltésről. A találatuk helyesnek bizonyult, hiszen valóban vállaltak házhoz szállítást még Pencre is 2-4 órán belüli kiszállás ígéretével. Részletes információk álltak rendelkezésre a töltőtömegről és a bruttó árakról. A telefonszámot mindenki egyből észrevette, sőt, van, aki fel is jegyezte magának. Valóban felhasználóbarát honlapnak bizonyult a találatuk, hiszen tényleg legalább három helyen meg volt említve a telefonszám. Az oldalon visszahívást is tud kérni az ügyfél, amennyiben megadja az elérhetőségeit, és hogy pontosan milyen típusú gázpalack töltéséről lenne szó. PG gáz, targoncagáz, propán gáz cseréjével és töltésével foglalkoznak. Két gyártótól, Flaga és MOL termékeket forgalmaznak.

Igazi öröm látni tanárként, hogy az idősebb korosztályt is meg lehet szólítani a tudatos internethasználat kapcsán, és nem tartják egyből ördögtől való dolognak. Sokszor egy hétköznapi példa, mint a gázpalack töltés, adja a legjobb motivációt a tanulásra.