40 év felett is jár nekünk a lánybúcsú!

Be kell valljam, nem vagyok egy nagy internet mágus. Amikor én születtem, mi még nem számítógépen játszottunk, hanem kint a parkban, a játszótéren vagy a folyó partján. Na nem mintha olyan öreg lennék, de az internet használatába bele kell nőni, bele kell születni. Ha nem így történt, akkor pedig el lehet menni tanfolyamra, ahol fiatalok megtanítják neked, hogy mi az az Instagram, a TikTok, a Twitter, mik az e-mail etikett szabályai stb. Egy ilyen tanfolyamon kerültem össze néhány hozzám hasonló, örökifjú csajjal, akikkel életre szóló barátságot kötöttünk. Azóta nem csak személyesen, de a Facebook-on is követjük egymás életét, jókat beszélgetünk és néha-néha, ha el tudunk szabadulni, közös programokat szervezünk.

40 felett előfordul az emberrel, hogy már túl van a házasságon, a gyerekvállaláson, sőt egy vagy két váláson is. Az örök romantikusok 40 felett is megtalálják a szerelmet és újra házasodnak, ez történt az egyik tanfolyami barátnőnkkel is, aki 45 évesen úgy döntött, itt az ideje újra házasodni, és ez az esküvő nagyobb lesz, mint az első. Nem is kérdéses, hogy az esküvő előtt lánybúcsút kell szervezni, mindegy, hány éves a menyasszony. Felkért minket a barátnőnk, hogy szökjünk meg egy hétvégére és csapjunk egy csajos bulit, így hát el is kezdtük a szervezkedést és Google barátunk segítségével meg is találtok a tökéletes programot: vitorlás lánybúcsú a Balatonon, hajós szállással, wellnessel, korlátlan italfogyasztással: balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/

balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/

A Balaton bulivárosában, Siófokon kezdődött és ért véget a program, ahol a BalatonPRO szervezésében gyülekeztünk a hajókikötőben. Barátnőnknek halvány fogalma sem volt arról, hogy mit fogunk csinálni a lánybúcsún. Elraboltuk a munkahelyéről és együtt leautóztunk a kiindulási pontra, akkor esett le neki, hogy itt bizony hajókázás lesz, és nagyon megörült ennek! Egy végtelenül kedves és sármos hajóskapitányt kaptunk magunk mellé, aki végigkísért minket a programon. Az estét a hajón töltöttük, így elsőként elfoglaltuk a szállásainkat a kabinban. 5-en vettünk részt a lánybúcsún, így mindenkinek jutott hely bőven a kabinjában. Egy bizonyos kor felett már nem annyira szeretjük megosztani mással az ágyunkat, aki nem a közeli hozzátartozónk, így kifejezetten kényelmesen elfértünk. Családjaink, gyerekeink kimenőt adtak nekünk egy egész hétvégére, így azt tehettünk, amit akartunk. És mit tesznek a boldog családanyák, ha elszabadulnak?

Hát alszanak! Így a lánybúcsús bulizást egy nagy délutáni sziesztázással kezdtük, mindenki megpihent egy kicsit, majd készülődtünk és a délutáni napfényben kihajóztunk a Balaton közepére. A kapitány hűtött italokkal kínált minket és elhajóztunk egy csendes tószakaszra, ahol nem nyüzsögtek más vitorlások. Csobbantunk a vízbe, úsztunk, napoztunk, beszélgettünk, igazi pihenős lánybúcsúnak ígérkezett ez az út. A Kapitány meg is jegyezte, hogy nem ehhez van szokva, mert a lány/legénybúcsúkon inkább az ereszd el a hajam típusú bulizások jellemzőek. Mondtuk neki, hogy mi is el szeretnénk ereszteni a hajunkat, de előtte még pihenünk és töltődünk egymás társaságában. Tényleg nem szeretném folyton hangsúlyozni, de van az a kor, amikor már nem a féktelen bulié a főszerep, hanem a minőségi emberi kapcsolatoké. Ezért is vagyunk 5-en a lánybúcsún, nem pedig 15-en…

A 2 órás vitorlázás után visszatértünk a kikötőbe a naplementében, és elindultunk, hogy bevegyük a várost. A BalatonPRO csapata szervezte meg az egész hétvégi programunkat, melynek következő lépése a hangulatos vacsora volt, majd ezt követően belevetettük magunkat a Petőfi Sétány forgatagába. Kaptunk kedvezményes fogyasztásra jogosító karszalagokat, melyek érvényesek Siófok legkedveltebb szórakozóhelyeire, így az esténk fergetegesre sikerült! Az éjszakát a hajón töltöttük, késő délelőttig lustálkodtunk, majd következő programként a kikötő melletti luxus szálloda wellness részlegén pihentük ki a siófoki este fáradalmait. Bugyogtattuk a fenekünket a pezsgőfürdőben és kiizzadtuk az éjszakai vodkát a szaunában. Késő délutánig maradtunk, majd együtt elindultunk haza Budapestre, hogy férjhez adjuk kedves barátnőnket.

A menyasszony végtelenül jól érezte magát, azt mondta, hogy az első lánybúcsúja meg sem közelítette ezt a hétvégét, sokkal jobban élvezte a mostani társaságot, mint anno 20 évvel ezelőtt. Reméljük, hogy a második házassága is ehhez mérten sikeresebb lesz, mint az első volt!

Sok boldogságot kívánunk nekik!