Az új technológia nem csak a fiataloké

Az internet használata az én korosztályomnak szerencsére nem okoz gondot, mert gyakorlatilag mi ebben nőttünk fel. Ahogy az internet adta lehetőségek nőttek, úgy nőttünk velük mi is. Emlékszem még általános iskolás lehettem, akkor jött meg a betárcsázós internet. Ezt a telefonvonalon keresztül lehetett csatlakoztatni az internetre, ami azt jelentette, hogy amíg van internet, addig vezetékes telefon nem volt, mert le volt foglalva a hálózat. Abban az időben még nem nagyon tudtuk, hogy mennyi lehetőséget tartogat még az internet. Szüleim nem is merültek el túlzottan a használatában akkoriban, mivel egyszerűen nem volt rá szükség.

A minap amikor hazalátogattam és édesapám azt mondta, hogy menjünk el új nyomtatót venni, mert a régi elromlott. Mielőtt belementem volna, azért leellenőriztem, hogy tényleg szükséges-e újat venni. Esetleg fennáll-e a lehetőség, hogy csak valami egyszerűbb alkatrésze van szükség?

Kiderült, hogy csak egy új tonerre van szükség

De még milyen jól tettem, hogy megnéztem! Kiderült, hogy csak a tonert kell kicserélni. A toner gyakorlatilag a festék kazettát jelenti, ez tárolja a festékanyagot a nyomtatóban. Szerencsére van egy jól bejáratott boltom, ahonnan online szoktam rendelni a nyomtatóhoz szükséges kellékeket. Ez a nyomtatoalkatresz.hu. Megnéztem, hogy szüleim nyomtatója milyen márkájú és típusú, ezután felmentem az előbb említett honlapra és megkerestem, hogy milyen tonerre van szükség. Azért szeretem ezt a webshopot mert nagyon széles termékkínálattal rendelkeznek. Laikusként az a benyomásom, hogy a lakossági forgalomban lévő nyomtatók nagy részét le tudják fedni a kiegészítőikkel.

Toner | Ingyenes Kiszállítás

Toner | Ingyenes Kiszállítás és még sok más a nyomtatoalkatresz.hu -n

A tonereken kívül tintapatronok, egyéb lézerkellékek, különböző papírok, festékszalagok és filmek találhatóak a nyomtatoalkatresz.hu -n. Az egyéb lézerkellékek azért fontosak, mert ha lézernyomtatónk van, akkor például szükségünk lehet dobra, fixálóra vagy transzferre, amelyeket a nyomtatoalkatrész.hu -ról be tudjuk szerezni. Tonerek között a legnagyobb a választék a márkák tekintetében. Az alábbi márkájú nyomtatókhoz tudunk tonert rendelni: Brother, Canon, Epson, HP, Kyocera, Lexmark, Philips, Samsung, Panasonic, Sharp, Opi, Xerox, Ricoh. Az előbbi felsorolás is mutatja, hogy gyakorlatilag bármilyen nyomtatóhoz tudunk tonert keresni a nyomtatoalkatresz.hu -n.

A lézernyomtatókhoz egyébként különböző fotópapírt kell használnunk, mint egy tintasugaras nyomtatóhoz. Az említett oldalon mindkét típushoz tudunk fotópapírt találni. A mienk lézernyomtató, ezért ha már úgyis szembejött a lehetőség, akkor rendeltünk három csomag papírt, mert az is kifogyóban volt már.

Három csomag rendelése esetén kedvezményesebb darabáron tudtuk megrendelni, így ez is teljesen megérte. Különböző papírtípusok rendelése esetén is érvényes a mennyiségi kedvezmény, ezért érdemes lehet előre betárazni. Ezenkívül érdemes megemlíteni, hogy a rendelt toner ingyenes kiszállítással jön. A Toner | Ingyenes Kiszállítás persze nem csak a tonereket érinti. Az ingyenes kiszállítás egy gesztusértékű pozitívum, mert általában a cégek egy minimális rendelési értékhez szokták kötni a szállítási díj elengedését. A nyomtatoalkatresz.hu -n viszont ingyenes kiszállítással meg tudtam rendelni a 3db papírcsomagot és a tonert. Valószínűleg más oldalon nem értem volna el az értékhatárt és fizetnem kellett volna érte. A megrendelt termékek időben kiszállításra kerültek, még aznap pont otthon voltam szüleimnél, így megtanítottam őket a tonert kicserélni. Ezenkívül ha már nyomtatóról volt szó, akkor pár olyan beállítást is megmutattam nekik, amivel csökkenteni tudják a felhasznált papírt és tintát. Ez nem csak ahhoz fontos, hogy hosszabb ideig tudják használni a rendelkezésre álló kellékeket, de a jobb beállításoknak hála, fenntarthatóbbá is válik a papír és tinta felhasználásuk.