Ki mondta, hogy 40 felett már lehetetlen a motorgumi csere?

Nő létemre egész életemben motorozni vágytam. Ez a kívánságom pedig 45 éves koromra teljesült is. Már akkor is sokan viccelődtek velem a baráti körben, hogy nem gondolom, hogy egy kicsit későn valósítom meg magamat? Én meg önérzetesen daráltam, hogyha a hatvan az új negyven, akkor visszaszámolva a 45 az pontosan az új 25. De egyébként a számolgatás teljesen fölösleges, hiszen mindenki annyi, amennyinek érzi magát, és manapság bármikor újra lehet kezdeni.

Például anyukámat túl a hetvenen hirtelen nagyon el kezdte érdekelni az internet világa. Nekem sem időm, sem türelmem nem volt őt tanítgatni, ezért a szülinapjára egy olyan tanfolyamot kapott tőlem, ahol megtanulhatta az internethasználat csínját-bínját, plusz még az office programok kezelését. Azóta hatalmas internetes guru vált belőle. Az újság előrendeléseit rendre lemondta, és már csak internetes portálokról olvas híreket, ott keres magának még sorozatokat is. Már ott tartunk, hogy a várható időjárásnak is a neten néz utána. Ezen túlmenően, nincs olyan social media platform, ahol ne lenne profilja. Mindent egybevetve, az anyukám a legjobb példa arra, hogy soha semmi sem késő.

A motorozás nekem nagyon könnyen ment. Persze már régóta autózom, így eleve volt egy kis affinitásom a közlekedéshez. Egyedül azzal riogattak a barátaim, hogy mi lesz majd velem, ha meghibásodik az a motor. Én meg magamban mindig azt mondtam, hogy már akkor nagy bajban leszek, ha egyszer motorgumi cserére kerül sor. És lőn! Eljött pontosan ennek is az ideje. A minap ugyanis valamibe nagyon csúnyán belementem, ami teljesen tönkretette mind a két motorgumimat.

Egyből mindenki barátját hívtam segítségül, és a kereső ki is dobta nekem a motortire.hu-t. A motorgumi kereskedés megtalálása a legjobb dolog volt, ami csak történhetett velem. Még nekem, a teljesen analfabétának is pillanatok alatt sikerült megtalálnom a megfelelő motorgumit.

A weboldalon olyan átlátható és praktikus, hogy még egy kisgyereknek is könnyedén kezelhető. Az ilyen oldalakat jellemzik úgy, hogy felhasználóbarát kialakításúak. Egy perc alatt átláttam én is mindent, hogy hol és hányféleképpen lehet keresni. A bal oldali oszlopban például a motorgumi márkák közt keresgélhetünk, a jobb oldali függőleges menüsorban pedig a motor márkája szerint.

Ha mindez még nem lenne elegendő, akkor egy egészen egyértelmű keresési módozat is adott. A vízszintes menüsorban található “motorgumi kereső”-ben ugyanis a motorra vonatkozó megfelelő paramétereket kell csak csupán begépelni, és mint a mesében, a rendszer kiválasztja a motorunkkal teljesen kompatibilis gumikat, azokat, amikkel igazán szabadon szárnyalhatunk (és itt most abszolúte nem a képzeletünkre gondoltam).

Természetesen lehet azt mondani, hogy egy viszonylag “tucat” robogóba, mint az enyém, könnyűszerrel lehet motorgumit találni, de ez nekem igenis nagyon nagy lépésnek számít, hiszen már csak büszkeségből sem akartam senkitől segítséget kérni, és semmiképp sem szerettem volna feladni a motorozással megszerzett szabadság érzetemet.

Végre abba is egy kis bepillantást nyerhettem a webshopnak köszönhetően, hogy mennyire lehet adni a különböző motorgumi tesztekre. A motortire.hu ugyanis rávilágított arra, hogy az a legjobb, ha igazán körül nézünk mindenhol. Motoros körökben, szaklapokban, függetlennek mondott platformokon. És igazán megfelelő forrásként persze a többi motorost jelölték meg ők is. Azokat, akik valójában használják, és ebből kifolyólag érzékelik is, hogy a való világban miben különböznek egymástól a motorgumik, hogy mit érdemes megvenni, és mi az, ami csak a neve miatt olyan boros árú, és nagyon professzionálisnak gondolt.

Aztán persze, mikor megtaláltam a számomra megfelelő motorgumit, megint csak kétségbe estem, hisz arra gondoltam, hogy hogyan fognak azok a motorgumik az én mocimra varázsolódni? Még szerencse, hogy nem csüggedtem el teljesen, és tovább olvasgattam a motortire.hu-n. Ennek köszönhetően rövidesen annak az információnak is a birtokába kerültem, hogy a webshop mögött bizony van egy profi csapat is, akik még motorgumi beszerelést is vállalnak, megoldva ezzel egy csomó hozzám hasonló ember problémáját.

A weboldalról könnyedén sikerült még időpontot is foglalnom a szereléshez, így már semmi más dolgom nincs, mint az előre le egyeztetett időpontban elvinni a motoromat a szerelőműhelybe, és miután beszerelték az új motorgumikat, már azzal is mehetek haza. A Taylor Kft. üzemeltetésében álló weblapról még arról is értesülhettem, hogy ezek a fiúk annyira értik a dolgukat, és biztosak abban, amit csinálnak, hogy még fél éves garanciát is vállalnak az általuk beszerelt motorgumikra. Mikor ezt olvastam, már szemernyi kétségem nem maradt afelől, hogy nem érdemes aggódnom, mert totálisan profi kezekbe fog kerülni az én kedvencem.

Azt pedig, hogy igazán megbízhatóak, mi sem bizonyíthatná jobban, mint az Árukerső “Megbízható Bolt” logója.