Házasság? Mellette vagy, vagy ellene?

Házasság? Ugyan! Nem a papíron múlik…Tényleg nem! Ezért aztán nem is házasodunk!
Jól néznénk ki, ha egy papíron múlna a boldogságunk! Szerencsére modern időket élünk, ma már nem ítél el senki, ha “összeköltözöl” a szerelmeddel! Megkockáztatom: ma már az a ciki, ha csak esküvő után teszed ezt!

Modern, felvilágosult korunkban nem adunk holmi ósdi szokásokra! Mi rossz lenne abban, ha két egymást szerető ember együtt él? Egy “papír” nem teszi a kapcsolatot sem boldogabbá, sem tartósabbá! Nem ezen múlik! Az ál-erkölcsösség ideje lejárt!
Ezt vallja lassan minden korosztály. A fiatalabbak, mert élvezik a “szabadság” adta lehetőségeket – ha nem működik szétköltözünk és kész! Nem kell válással vesződni!
Az érettebb korosztály pedig, ha már megégette magát tudja, hogy a papír, az eskü nem mentette meg a házasságát, nincsenek illúziói!
Bölcsebb lett, és óvatos! Okosabbnak és modern gondolkodásúnak tartja magát, akinek már nem a formaságok irányítják az életét. Ezt bőszen hangoztatja is, valahol magát is győzködve, hogy nincs szükség papírra a boldogsághoz!
Az élettársi kapcsolatok pedig lassan átveszik a vezetést a társadalmi rendben!
Ezoterikus körökben ezt átszínezi egy romantikus legenda az “atlantiszi” világból, ahol a szerelmesek azt ígérték egymásnak:
Veled leszek, amíg tart a szerelmünk! Nem akarták egymás életét birtokolni, boldogtalanná téve a másikat azzal, hogy akkor is maradnia kell, ha már nem boldog!
Ez az igazi nagylelkűség, ez az igazi szerelem!…
Az ember egyébként is változik, hogyan esküdhetek olyanra, amit magam sem tudok? Például, hogy mit fogok érezni 10 év múlva, milyen ember leszek én, és milyen ember leszel Te?
Szerencsére a mai korban már vagyunk annyira felvilágosultak, és okosak, hogy ezt átlássuk, és ne egy “papírhoz” egy formasághoz kössük a boldogságunkat!

Miért nem vagyunk akkor mégis boldogok, és szabadok?
Az élettársi kapcsolatok éppúgy dőlnek romba, mint a házasságok! Elég csak a celeb világban szétnézni! Nem azért mert celebek, hanem azért, mert szem előtt vannak!
Lassan már alig lehet követni, hogy ki kivel nem alkotott még párt! Naponta irigykedhetünk egy-egy álompárra, ahogy szerelmesen sétálnak a kamera előtt!
Aztán néhány hónap, vagy két három év után, már mással mutatják be ugyanazt a produkciót! Hogy mennyi “IGAZI” sétál az utcán?!
Beleolvasol néhány internetes fórumba, és elképedsz, mennyi boldogtalan, magányos, megcsalt, elhagyott, bántalmazott ember él a világon. Nem kell messzire menni, a közvetlen környezetedben is!
Pedig számtalan lehetőséged van, hogy szabadon szeress, és “lakva” teszteld alkalmas-e a másik arra, hogy boldoggá tegyen, vagy sem! Már papír sem kell hozzá! El sem ítélnek, ha többször is próbálkozol, akár egy életen át tesztelve, kivel vagy képes boldogan élni!
Miért nem működnek a párkapcsolatok mégsem?

Mert meg vagyunk vezetve! Módszeresen, és alaposan!

Rengeteg tévhit kering a boldogságról a párkapcsolatról a házasságról!
Illúziókat kergetünk, ítélkezünk, és fogalmunk sincs arról mi a hiba!

Elhisszük, hogy a házasság egy ósdi intézmény, mely formaságaival kényszerít bele az önfeladásba, a tűrésbe, az anyagi kiszolgáltatottságba! Hát nehogy már!
Mire vágyunk?
Szerelemre, szeretetre, megbecsülésre, biztonságra, figyelemre, rajongásra, összetartozásra és még sok mindenre!

Mutatok valamit!

Van egy férfi és egy nő! Egymásba szeretnek! Elkezdenek közös álmokat szőni! Megélik az IGAZI szenvedélyes szerelmet, amikor úgy érzik együtt minden lehetséges, az élet pedig a másikkal együtt megélve teljes!

Mit szeretnének?

Tudni, hogy ez egy valós szövetség, mely nem próba-szerencse alapon működik! Szabad akaratból, tiszta szívvel, teljes elköteleződéssel! Nem csiki-csuki, ha nem megy akad más!

Szeretlek és Veled akarom megélni az életet. Mérlegelve, hogy talán nem ismerlek teljesen, és változni fogsz az évek során, tudom, hogy lesznek “hétköznapok”, problémák egymással és a világgal, mégis a társad akarok lenni!
Bízhatsz a szeretetemben a kitartásomban, a becsületemben, hogy fogom a kezed, akkor is, ha megbotlasz, ha hibázol, ha eltávolodsz, várok Rád, míg újra önmagadra, és rám nem találsz!
Az előttünk álló út hosszú, mégis érzek magamban annyi erőt, hogy kitartsak melletted, és bármit hoz az élet ezt soha ne felejtsem el! Bízom magamban annyira, hogy teljes szívvel erre tegyek fel mindent, és minden szándékommal azon vagyok, hogy a lehető legjobb társad legyek!

Nézz a szívedbe, és légy magadhoz őszinte! Nem ilyen társat szeretnél?
Te képes vagy ilyen társ lenni?

Mert ez tényleg nem “a papíron” múlik!
Viszont ez maga a házasság! Két ember szabad, őszinte, mély szövetsége!

 

 

Neked mi erről a véleményed?

Kérlek mondd el a véleményed a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebookos vagy Twitteres ismerőseidnek is! Bizonyára hálásak lesznek Neked ezért!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként kattinthatóan feltünteti a nevemet!  Erdei Zita 


 

 

“Házasság? Mellette vagy, vagy ellene?” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Hát, nem is tudom… Mi már 5 éve együtt éltünk, amikor összeházasodtunk, mert különben nem kaptunk volna közös szobát az egyetemi koleszban. Én is azt hittem, hogy “ugyan mit számít az a a papír!”. Aztán meg végigvigyorogtam az esküvőnk napját, de annyira, hogy estére begörcsöltek az arcizmaim – TÉNYLEG nagyon boldog nap volt! Az a papír valamit mégis számít, mert attól kezdve valahogy tudatosul mindkét félben, hogy ez bizony már nem játék. Biztos van, akiben enélkül is tudatosul, mint a Te példádban. Meg olyan is, akinek tökmindegy, mert papírral is hamar kiszáll a buliból. De szerintem egy házasságért inkább hajlandó megdolgozni az ember, mint egy “laza és szabad” együttélésért. És akkor a gyerekekről még nem is beszéltünk.

 2. Szia Kali! 🙂

  Szerintem az a legnagyobb probléma, hogy kevesen vannak tisztában azzal, hogy mi a házasság valódi értelme.
  De honnan is tudhatnánk?
  Ilyen fogalmak jelennek meg hozzá kapcsolódva: szerelem, esküvői szertartás, fehér ruha, férj, feleség, gyerek, család, anyós, lakás, és ma egyre inkább a válás. Mert lehet, mert a problémáinkra nem ismerünk más megoldást, mert azt hisszük majd a következő lesz az igazi.
  A ma élettársi kapcsolatban élő nemzedék nem nagyon ismeri azt az élményt, milyen az, amikor életednek van egy rossz periódusa, és a másik melletted áll. Hogy tudod, hogy feltétel nélkül megbízhatsz benne, mert a javadat akarja, neki is éppolyan fontos a veled való kapcsolat mint neked. Hiszünk a romantikus ideáknak, és bepánikolunk, amikor oszlik a rózsaszín felhő, és meglátjuk szerelmünket gyarlóként, a bosszantó hibáival, szokásaival, ostoba nézeteivel. Úgy érezzük, a házasság gúzsba köt, és nincs kiút, csak tűrni, csalni, vagy válni.
  “Mert megérdemled…” persze!
  Nem tanítottak meg arra, milyen az, amikor várni kell, amikor békén kell hagyni a másikat, amikor nem őt kell nevelni, hanem magunkon változtatni.Mert ez ezerszer nehezebb, de az egyetlen járható út. Úgy azonban nehéz, hogy nem tudhatom mennyire vesznek komolyan, mennyit tévedhetek, mennyire vagyok fontos a másiknak, meddig marad velem, mi az a hiba, amikor vége.Megkockáztatom, hogy az élettársi kapcsolatban élők zöme nem ismeri a biztonságot, a valódi elkötelezett összetartozás élményét. Bármit hangoztat, nincs benne, hogy tutira “egy életen át”, jóban rosszban, hiszen nem meri vállalni a szövetséget. Hogy az csak egy papír? Persze. Ma már csak egy papír.
  Viszont, ha megérted a lényegét, akkor igenis fontos. Mert egy nagy kockázatú hatalmas összegekről szóló üzleti vállalkozásba sem szállsz be úgy, hogy a “papír” nem számít! Meg is nézhetnéd magad!

 3. “A ma élettársi kapcsolatban élő nemzedék nem nagyon ismeri azt az élményt, milyen az, amikor életednek van egy rossz periódusa, és a másik melletted áll. Hogy tudod, hogy feltétel nélkül megbízhatsz benne, mert a javadat akarja, neki is éppolyan fontos a veled való kapcsolat mint neked. ”

  Kedves Zita! Ez nem igaz. 12 éve találtunk egymásra a párommal, 11 éve élünk együtt, van egy 2 éves kisfiam. Átéltünk együtt más sok mindent. Az elbizonytalanodástól – hogy mit is akarunk egymástól – kezdve, a munkanélküliségig. Mégis együtt vagyunk még. Nem kell ahhoz papír és esküvő, hogy tudjuk, összetartozunk és mindig számíthatunk a másikra. Ez tényleg nem a papíron múlik. Lehet akármilyen papírod, ha az érzelmi oldal hiányzik.
  Én úgy gondolom, hogy mindenki válassza az együttélésnek azt a formáját, ami neki a legszimpatikusabb. Az élettársi kapcsolat semmivel sem kevesebb, semmilyen értelemben sem, mint egy házasság.

 4. Kedves Adrienn!

  Mindenkinek más a tapasztalata. Én megéltem házasságot, és élettársi kapcsolatot is.
  Úgy érzem, az élettársi kapcsolatok pontosan azért vannak, mert “próbaidőt” adunk egymásnak és magunknak is. Aztán, ha működik, együtt maradunk ha nem, nem! Igazad van abban, hogy nem a mai értelemben vett “papíron” múlik. Az viszont elgondolkodtató, hogy az élettársi kapcsolatban élők, miért utasítják el olyan bőszen a “papírt”. Az is felmerült bennem, hogy, ha a párod szeretne feleségül venni, akkor visszautasítanád? Persze, nem feltétele a boldogságnak, de kifejez egy bizonyos hozzáállást. Azt, hogy szeretlek, és vállalak, erre teszem fel az életem. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az élettársi kapcsolat általában nem így indul. Ha a kapcsolat mégis eljut idáig, akkor a párok házassággal pecsételik meg. Nem kényszerből, hanem szabad döntésük alapján.
  A facebookon kialakult egy vita a témát illetően, jelen pillanatban 94 hozzászólással.
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1678572744431&set=a.1378755129178.45170.1840891578&type=1&comments

  Szeretnék innen idézni:
  Éva Járvás: A magyar nyelv oly kifejező. HÁZAS-TÁRS azaz házastárs. Egy közös fedél alatt élők (bármilyen motivációból, érzelmi vagy anyagi vagy egyéb) A papír pedig az eskű pecsétje. Nem a papír számít, hanem az elkötelezettség, amit az eskű mond ki. Amely kapcsolatot nem köt eskű ott mindig van egérút.
  9 órája · Tetszik · 3 ember

  Erdei Zita: Teljesen egyetértek Járvás Évával. Ha a szívemben nincs fenntartás, nincs kiskapu, akkor boldogan és büszkén vállalom az esküt. Mert az EMBERT akarom, ŐT szeretem és nem a helyzetet, vagy a saját érzéseimet.

  Erdei Zita: Gábor, a kérdésedre válaszolva: Szerintem, ha a kapcsolat igazán mély és elkötelezett, akkor boldogan, és teljes szívvel “megszentelem” egy esküvel, és igen “papírral is”! Mert a világ, és a társadalmi rend előtt is a társad vagyok. Nem véletlenül alakultak ki a házastársi kapcsolatokra vonatkozó jogok, és nem mellékes ez a gyermekeink szempontjából sem. Szóval, szívvel, igaz lélekkel, és “papírral”! Szerintem?)))

 5. Nevem Stephanie , A Egyesült Államok . Szeretném megosztani a tanúvallomások és a közvélemény , hogy mi ez az ember az úgynevezett DR Ogun most tett értem , ez az ember most hozta vissza az elveszett ex férje , hogy nekem ő nagy varázslat , én feleségül ez az ember nevű Steven voltunk együtt hosszú idő, és szerettük a self , de amikor nem tudtam , hogy adjon neki egy gyermek 2 éves hagyott engem, és azt mondta, nem tudja folytatni többé , akkor én most keresik a módját, hogy neki vissza, amíg a barátja mesélt ezt az embert , és adta kapcsolatot e-mailben ( LOVESPELLTEMPLEE@GMAIL.COM ), akkor nem fogod elhinni , amikor felvettem a kapcsolatot ez az ember az én problémákat, készítette elő ezt a varázslatot , és hogy az én elveszett férje vissza , és egy hónap után azt hiányzik a hónapban, és megy a teszt , és az eredmény azt terhes vagyok boldog vagyok ma vagyok egy anya egy kislány , köszönöm még egyszer a nagy DR Ogun , amit tettél értem , ha ott áthaladó bármely ezt a problémát az alábbiak:

  1. ) Ha azt szeretné, ex vissza .
  (2 ), ha mindig a rossz álmok .
  (3 ) Azt akarod, hogy támogatni kell az irodában .
  (4 ) Azt akarod, nők / férfiak futtatni után .
  (5 ) Ha szeretne egy gyereket.
  (6 ) Azt akarom, hogy gazdag .
  (7 ) Azt akarod kötni a férje / felesége lenni
  örökre a tiéd .
  (8 ) Ha a pénzügyi segítségre van szükségük .
  (9 ) Hogy is csalás , és azt szeretné, hogy visszaszerezze elvesztette a pénzt

Vélemény, hozzászólás?