186.”A belülről jövő boldogság nem veszhet el”

186.”A belülről jövő boldogság nem veszhet el”

avatar Erdei Zita 2011. augusztus 15. hétfő

Tanulmányok, idézetek, dalok születtek már arról, mi a boldogság.

Mélyen elgondolkozva mindenki tud erre egy általa megtapasztalt, vagy vágyakozva keresett dolgot említeni.

Egy azonban biztos: ha az euforikus örömérzést tekintjük boldogságnak, az nagyon könnyen elillan, és nem konzerválható.

A boldogságra mindenki vágyik, és ez a vágy az emberi élet egyik jelentős hajtó ereje. Minél többször éljük át, annál élet telibbek, energikusabbak vagyunk.

“A boldogságnak ára van”- mondja a közhely, és ezt lovagolja meg a romantikus irodalom is.

Ez igaz is, ha nem vagyunk tisztában egy alapvető dologgal: ha a boldogságunk egy külső dologtól, személytől, körülménytől függ, azonnal el is fogjuk veszíteni, ahogyan a dolgok megváltoznak. A helyén pedig űr, és maró fájdalom marad.

Ha képesek vagyunk változtatni a szemléletünkön, minden nap ezer okot találni, ami  jó érzéssel tölt el, egyszer csak kiszorulnak a rossz érzések, és mi magunk árasztjuk majd a boldogságot. 

Már nem kapni, elvenni akarunk, hiszen mindenünk megvan. Függetlenné válunk lélekben, és legyenek bármilyen rosszak a körülményeink, képesek leszünk mély belső boldogságban élni az életünket. Ettől pedig a környezetünk is épülni, gyógyulni fog.

Fény ez, mely jó érzéssel tölti el az embereket.

Neked mi erről a véleményed?

 

Kérlek mondd el a véleményed a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebookos vagy Twitteres ismerőseidnek is! Bizonyára hálásak lesznek Neked ezért!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként kattinthatóan feltünteti a nevemet!  Erdei Zita

 

 

 

5 thoughts on “186.”A belülről jövő boldogság nem veszhet el”

 1. Kedves Zita!

  Ahogy azt már Dale Carnegie is megmondta:”A boldogság nem a külső körülményeken, hanem a belsőnkön múlik.”
  A saját tapasztalatom pedig az, hogy lehet, hogy nem onnan, ahonnan “várod”, de ha adsz, kapsz is. Érdemes megtanulni örülni annak, amid most van, pl.: Reggel felkelek, mert feltudok kelni (volt, amikor nem tudtam),… Kinézek az ablakon és tudom, hogy ma még bármi megtörténhet, mert új nap, új lehetőségek! 🙂

 2. Egy ehhez a gondolathoz jól kapcsolódó idézet:
  “Az igazi boldogságot és örömöt az álmod – a célod – felé vezető úton leled, amikor tényleg a neked való úton haladsz.”

  Bruce GARRABRANDT
  festőművész

  És még másik kettő:

  “A boldogság gyakran egy olyan ajtón szökik be az életünkbe, melyről nem is gondoltuk, hogy nyitva maradt” (John Barrymore)

  “A boldogság az, amikor eldöntöttem, hogy mit szeretnék az életben megcsinálni, és meg vagyok róla győződve, hogy meg is fogom tudni azt csinálni!” (KAJÁRIK Béla)

 3. Kedves Ildikó és Béla!

  A boldogságot a köztudat leginkább a szerelemhez köti, és csak abban keresi. Ezzel az élet számtalan felemelő pillanatától fosztja meg magát.
  Annyira oda fókuszál, hogy nem képes mást meglátni, vakon rohan át a boldogságot rejtő élményeken.

 4. Kedves Zita!

  Köszönöm a cikkedet!
  Nálam a boldogság az elégedettségnél kezdődik. Mikor esik az eső, akkor abból hozom ki a legjobbat, mikor süt a nap, akkor abból. Egy közmondás szerint: Ha a tenger mellett élsz, akkor halássz! Mikor sóvárgok az után, ami nincs, ami elérhetetlen, akkor boldogtalan vagyok. Minél több időt töltök olyan dolgokkal, amik elérhetők, amik vannak, annál inkább elégedett vagyok. Minél többett vagyok elégedett és minél többet vagyok hálás, annál boldogabb vagyok. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy minél többet tegyem azt, ami rám van szabva, amitől jól érzem magam.

 5. Kedves Teri!

  Látszik, hogy sokat tapasztaltál már, és megértettél dolgokat.
  Amikor boldogságról beszélünk általában a szerelmi eufóriát említik sokan, vagy valami megfoghatatlan érzést, amire vágynak.
  Az amit Te leírtál sokkal követhetőbb, és elérhetőbb módja a boldogságnak, azzal a nagy előnnyel, hogy nem másoktól függ, hanem mi irányíthatjuk. Köszönöm, hogy leírtad!

Vélemény, hozzászólás?