187.”Ha bármi, amit csinálok nehéz, az azt jelenti, hogy egy szerep foglya vagyok”

187.”Ha bármi, amit csinálok nehéz, az azt jelenti, hogy egy szerep foglya vagyok”

avatar Erdei Zita 2011. augusztus 22. hétfő

“Nehéz az élet!”-sóhajtunk, és mindenki talál olyan dolgot az életében, ami ilyenkor eszébe jut. Van aki nem is talál mást!

Ez azonban nem az élet természetes, és kiszabott velejárója, hanem olyan helyzetek, melyeket önkéntelenül hoztunk létre, és tartunk fenn. Valójában lecserélhető szerepek, melyek a látszat ellenére nem a környezetünknek, hanem nekünk fontosak.

 

Minden szerep azzal a szándékkal indul, hogy bebizonyítsuk, mennyire jók, és erényesek vagyunk, de ahhoz, hogy ezt bebizonyítsuk, nagyon keményen kell “dolgoznunk”.

Mindent egyedül akarunk végezni, magunkra véve olyan feladatokat is, melyre semmi szükség, vagy nem a mi feladatunk.

Persze, hogy majd bele rokkanunk a munkába! Aztán meg magyarázgatjuk, hogy mennyire nehéz volt, és hogyan küzdöttük le a nehézségeket, hogy ezzel némi elismerést csikarjunk ki a környezetünkből!

A nehéz munka kimerít, a kicsikart elismerés nem tesz boldoggá, és a lelkünk mélyén még bűntudat is van, hiszen mi érezzük igazán, hogy szerepet játszunk!

Ettől az élet valóban nehéz lesz, az energiáink fogynak, a környezetünk pedig nem úgy értékel, ahogyan szeretnénk.

“A hálátlanok!”

Belekeseredünk az életünkbe, és nem értjük miért fordulnak el az emberek tőlünk.

A megoldás pedig “egyszerű”!

Jók vagyunk!-ezt nem kell demonstrálni, bizonygatni, mások megerősítésére várni!

Ha valóban tudjuk ezt, nincs szükségünk szerepekre, bátran kérhetünk segítséget másoktól, és csak annyi feladatot vállalunk el, amennyire nehézség nélkül képesek vagyunk!

Nem KELL megmutatnunk, bebizonyítanunk semmit!

Az élet pedig egyre könnyebb és élvezetesebb lesz, a nehézségek oldódnak, és “minden a helyére kerül”!

 

Neked mi erről a véleményed?

 

Kérlek mondd el a véleményed a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebookos vagy Twitteres ismerőseidnek is! Bizonyára hálásak lesznek Neked ezért!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként kattinthatóan feltünteti a nevemet!  Erdei Zita

 

 

3 thoughts on “187.”Ha bármi, amit csinálok nehéz, az azt jelenti, hogy egy szerep foglya vagyok”

 1. 1.Azért születtél e Földre, hogy a lehető legteljesebb, boldogságban, egészségben, jólétben bővelkedő léted legyen, melynek során megvalósíthatod-kiteljesítheted önmagadat.

  2.Egyéniség vagy, egyedi, megismételhetetlen és páratlan, mivel semmi sincsen ok nélkül, fontos vagy és létezned kell, ezért vagy itt.

  3.Amikor felismerted önmagad valódi értékét, és szereted-értékeled saját magad, olyanná válik a kisugárzásod, hogy nagyon sokan szeretnének a közeledben lenni, vagy a barátjuknak tudni.

 2. Köszönöm Eyn!

  Olyan egyszerűek ezek a gondolatok, mégis sokan azt vallják e-helyett, hogy az élet nehéz, a sors kegyetlen, aki érvényesülni akar, annak értenie kell a hazugság művészetéhez.

 3. Zita!
  Nincs ezen semmi “rácsodálkozni való”. Az emberek agya – sajnálatos módon – úgy van “tekercselve”, hogy szegények és boldogtalanok legyenek.
  Aki ezt a tényt felismeri és tesz is ellene, nos, azzal meg is teremti önmaga számára a lehetőséget, hogy változtasson a jelenlegi helyzetén!

Vélemény, hozzászólás?