Posted on

Kiből lesz jó vállalkozó?

Izgalmas kérdés ez ma, amikor a vállalkozások tömege alakul, de nem éri meg az öt évet.

Valljuk be, nem is való mindenkinek. Annak ellenére, hogy a vállalkozó együtt fejlődik a vállalkozásával, kell hogy legyenek plusz adottságai, ha más nem, a kitartás, és a bátorság.

Különben nem vág bele, hiszen senki nem garantálja a sikerét, viszont rengeteg okot talál, amiért elkezdeni sem érdemes.

Van egy tévesen kialakult kép is a vállalkozók életéről, amit Barkász Sándor a „Delta Dél-Alföldi Talentum Akadémia alapítója így fogalmaz egy interjúban:

“…a filmekben és a szappanoperákban a vállalkozók dúslakodnak minden földi jóban, és délig teniszeznek, vagyis nem dolgoznak. Vállalkozó valójában az lesz, aki nem délben kel fel, hanem hajnalban elsőnek köszönti a beérkező dolgozókat, és este eloltja a lámpákat. No, ez kevésbé vonzó!”

Saját példájával jár  élen, hiszen cége a Békés Drén a Figyelő hetilap elemzése szerint a feltörekvő cégek listáján kilencedik.

Ebből az apropóból jelent meg  a vele készített interjú a BEOL internetes portálon.

A Figyelő hetilap elemzése szerint a feltörekvő cégek listáján kilencedik, a magyar tulajdonban álló társaságok között ugyanezen a „tabellán” második helyen áll a Békés Drén Kft. A békési székhelyű, közel száz embert foglalkoztató kft. megalakulása óta fordít kiemelt figyelmet az innovációra.

Barkász Sándor, a cég ügyvezetője a békéscsabai Vásárhelyi Pál Vízügyi Szakközépiskola, majd a bajai Vízügyi Főiskola elvégzése után a Körös-Berettyó Vízgazdálkodási Társulatnál helyezkedett el. Az ott eltöltött néhány év után azonban úgy döntött, hogy más területen, elsősorban a környezetvédelemre fókuszálva folytatja pályáját.

– Abban az időszakban, az induló vállalkozásoknak a bankok nem adtak hitelt, ahogy ma sem – idézte fel a Békés Drén Kft. 1993-as megalakulásának időszakát Barkász Sándor. Az akkor 29 éves szakember gyakorlatilag „Daciájával” alkotta a társaságot.

A tőkehiány miatt pedig muszáj volt tizenkilencre lapot húznia, és belemennie egy kockázatos alkuba az első megbízásért. A Tiszai Vegyi Művek területén kellett kármentesítést végeznie, ám ahhoz, hogy ezt megtegye, egy új gép kifejlesztésére volt szükség. Kezdő vállalkozóként ehhez azonban nem volt elegendő forrása, ezért a fővállalkozó egy ellentmondásos ajánlattal állt elő: 2,7 millió forint előleget kínált, azzal a feltétellel, hogy ha nem válik be az újítás, akkor az összeget náluk kell ledolgoznia Barkász Sándornak.

 

– A fizetésem korábban 18 ezer forintra rúgott a társulatnál. Ha nem jön össze az innováció, akkor kis túlzással évekig „rabszolgaként” dolgozhattam volna — ecsetelte Barkász Sándor. A terv azonban beváltotta a hozzáfűzött reményeket, s az így megkeresett összeg pedig megteremtette a Békés Drén anyagi hátterét.

A szakembernek ezután sem volt könnyű dolga, Daciájával járta az országot, s próbált megrendeléseket szerezni.

– Tízből kilencen fiatal korom miatt csak mosolyogtak, de ez talán még inkább ösztönzőleg hatott rám – folytatta Barkász Sándor. – S, ha olyan probléma merült fel, amit más nem tudott orvosolni, akkor mégis hozzám fordultak.

A legemlékezetesebb megbízások egyike volt, amikor Gyula-Gyulavárinál a vízszolgáltatás biztosításához a Körös medrében 2,5 méter mélyen kellett a csöveket elvezetni. A munkához két kiselejtezett, vasáron megvásárolt harckocsi vontatót, és megint egy újszerű innovációt hívott segítségül.

— Az újító kedv valószínűleg egy génhibából adódik — tette hozzá némi iróniával a cégvezető, amikor szabadalmairól kérdeztük. Persze valamikor a forradalmi módszerek sem bizonyultak elegendőnek. Egy sztrádaépítésnél például hiába ajánlott az altalajjal kapcsolatban felmerülő gondokra olcsóbb és hatékonyabb megoldást, mint egy nyugat-európai cég, a magyar fővállalkozó mégis a francia partnert választotta. Mindez stratégiai váltásra is ösztökélte a Békés Drént, amelynél a foglalkoztatottak létszáma folyamatosan bővült, s mára megközelíti a százat.
Az ügyvezető-tulajdonos a személyügyi kérdésekre is hangsúlyt fektet. Egy, a II. világháborúban az amerikai tengerészgyalogosoknál a pilóták kiválasztására kifejlesztett rendszer segítségével keresi meg, hogy az egyes munkatársaknak hol a legideálisabb helyük a hangsúlyozottan nagybetűs csapatban. Miközben pedig más a válság óta leépített, ők fejlesztettek.

Megduplázták gépállományukat, s újabb jegyzett szakembereket vettek fel.
Barkász Sándor emellett három éve elindította Dél-Alföldi Talentum Akadémiát, amelynek legfőbb célja azon stratégiai képességekkel rendelkező fiatalok felkarolása, akik a későbbieknek munkahelyeket teremthetnek. Jelenleg Békés és Csongrád megyében, illetve Erdélyben működik a DELTA.

Egy másik cikkből:

Nos, szerencse, hogy van egy intézet, a Delta, amely nem csak buzdít, de tanít is. Mert persze buktatókban nincs hiány. És ezekről a főiskolákon és egyetemeken nincs szó. Sőt, a vállalatokban sem, mert ott többnyire menedzserek buzgólkodnak, nem vállalkozók. Eközben a Management by Jesus vezetői szemináriumokon arra igyekszem rávenni a vállalkozókat, tegyék vállalkozókká munkatársaikat.  Van ennek egy apró, de nem mellékes haszna is: a vezető hirtelen ráér, gondolkodhat, elmélkedhet a jövőn, sőt családjára is jut ideje. Ezt kívánom Barkász Sándornak is.

Mária Rádió – Jegyzetek – 3,5 ’ röpirat az etikáról 19 (2012_07_11)

 Forrás  :http://ulrichblog.wordpress.com/2012/07/11/mibol-lesz-a-cserebogar-maria-radio/

 

Mitől lesz valakiből a szerencse kovácsa?

A 20 gyerekes milliárdos, a Hawaiin új települést alapító nyugdíjas magyar házaspár, és más érdekességek!
 
Igaz történetek azokról, akiknek sikerült! 
Ne maradj le a következő részről, küldöm a postaládádba!  Kattints ide a feliratkozáshoz!

 

Vélemény, hozzászólás?